Ontbijtmuffins met mango en courgette

Gepubliceerd op 5 januari 2023 om 20:24

Deze muffins zijn geïnspireerd op een recept van Rens Kroes. Met een paar kleine aanpassingen zijn ze nu geheel gluten- en suikervrij. 

Na ongeveer 10 minuten voorbereiding, staan er een stuk of acht muffins in je oven. Ze zijn heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of bij de lunch als aanvulling op je soep of salade.

 

Ingrediënten (voor 9 muffins)

  • 1/2 courgette
  • 1 mango
  • 2 eieren
  • 200 gr havermeel
  • 30 gr kokosolie
  • 1 tl baking soda
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje kardemom (optioneel)
  • snufje zout

 

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de courgette en mango en snijd in stukjes. Blend deze samen met de eieren tot een glad mengsel en giet in een schaal.
  3. Voeg havermeel, baking soda, kaneel, vanillepoeder, kardemom en zout toe en roer goed door.
  4. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer dit als laatste door het beslag. 
  5. Vul 8 à 9 siliconen muffinvormpjes tot de rand met het mengsel en bak ze 30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb