Herfstsalade met geroosterde pompoen

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 75 gr slamix (bijv. eikenbladmelange)
  • 1/4 pompoen
  • 1/2 (punt)paprika
  • 40 gr feta
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1 schijf citroen
  • 1 el vijgenjam (Fior di frutta)
  • 2 vijgen
  • 15 gr pecannoten
  • verse bieslook
  • peper en zout

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 18o graden (of de airfryer op 160 graden).
  2. Snijd een kwart pompoen in schijven en verwijder de draden en pitten. Snijd de paprika in reepjes. Rooster deze samen 25 minuten de oven (of 15 minuten in de airfryer). Keer halverwege een keer om.
  3. Maak de dressing van olijfolie, vijgenjam en citroensap. Geen vijgenjam in huis? Je kunt dit vervangen door 1 el honing of het vruchtvlees van een geprakte vijg.
  4. Leg de sla in een mooi diep bord en meng met de dressing en gehakte bieslook.
  5. Voeg verkruimelde feta, vijgen in schijfjes, pecannoten en de geroosterde groenten toe.
  6. Top af met een beetje peper en zout.

Maak jouw eigen website met JouwWeb